TIPUS DE PLANS CINEMATOGRÀFICS PART02

TIPUS DE PLANS CINEMATOGRÀFICS PART02


Pla mig curt

El Pla mig curt (PMC) captaria el cos des del cap fins a la meitat del pit. Aquest pla ens permet aïllar una sola figura dins un requadre, i descontextualitzar del seu entorn per concentrar-hi la màxima atenció.

Primer pla

El Primer pla (PP), en el cas de la figura humana, recolliria el rostre i les espatlles. Aquest tipus de pla, igual que el Pla detall i el Primeríssim primer pla, es correspon amb una distància íntima, ja que serveix per mostrar confidència i intimitat respecte al personatge.

Primeríssim primer pla

El Primeríssim primer pla capta el rostre des de la base del mentó fins a la part de dalt del cap. També dota de gran significat a la imatge.

Pla detall

El Pla detall (PD), Només mostra en la seva màxima expressió a un objecte. En aquesta part es concentra la màxima capacitat expressiva. Serveix per emfatitzar algun element d'aquesta realidad.Destaca algun detall que d'una altra manera passaria desapercebut i fa sentir a l'espectador tenir més interès. i permet veure una figura, persona o objecte de més a prop per a més fixació.

Pla seqüència

Seqüència filmada en continuïtat, sense tall entre plans, en què la càmera es desplaça d'acord a una meticulosa planificació. Es necessita extres.

Pla subjectiu o PDV

És la presa que ens mostra directament el punt de vista d'un personatge, o sigui que veiem l'acció i els esdeveniments com si fóssim el personatge mateix dins de la pel·lícula.

Comentarios

Entradas populares