TIPUS DE PLANS CINEMATOGRÀFICS PART01

TIPUS DE PLANS CINEMATOGRÀFICS PART01

Existeixen múltiples tipus de plans i classificacions d'aquests, però tradicionalment aquests són els principals plans:


Pla panoràmic o gran pla general

El pla panoràmic mostra un gran escenari o una multitud. El subjecte o no està o bé queda diluït en l'entorn, llunyà, perdut, petita. Té un valor descriptiu i pot adquirir un valor dramàtic quan es pretén destacar la soledat o la petitesa de l'home enfront del medi. Es dóna així més rellevància al context que a les figures que es filmen. També s'utilitza per mostrar els paisatges.

Pla general

El Pla general (PG) presenta als personatges de cos sencer i mostra amb detall l'entorn que els envolta. Ho podem notar en la caràtula de les pel·lícules majorment. Abasta gran part de l'escenari natural o decorat. Integra els personatges en el seu ambient. S'utilitza per començar una escena o per situar una acció.

Pla general curt

El Pla general curt (PGC) és pura i exclusivament de context. Es poden veure els personatges i les seves accions, cobrant així la seva importància. És típic d'interiors.

Pla conjunt

El Pla conjunt (PC) és l'enquadrament on apareix un personatge amb un altre. És a dir en el quadre final apareixen dues persones. Si fos només una persona seria pla general sencer (PGE) Podria ser un exemple, una conversa. Si dins d'aquest pla no hi ha un moviment intern, podria transmetre els mateixos significats que un pla general.

Pla figura

El pla figura (PF), és l'enquadrament on els límits superiors i inferiors coincideixen amb el cap i els peus del subjecte. Sempre que no aquest alli. També anomenat pla sencer (P.S.)

Pla mitjà

És la distància adequada per mostrar la realitat entre dos subjectes, com és el cas de les entrevistes.

Comentarios

Entradas populares